Nov 5, 2012

διαλέγοντας προσκλητήρια...


θα σας εκμυστηρευτούμε μία προσωπική μας εμπειρία! τουλάχιστον της μιάς μας, που παντρεύτηκε πρόσφατα! η Νατάσα δυσκολεύτηκε πολύ να καταλήξει σε προσκλητήρια γάμου. θα σκέφτεσθε "σιγά, ποιος προσέχει τα προσκλητήρια?" & όμως... σκεφτείτε το λίγο καλύτερα... αν δεν έχετε ενημερώσει τους καλεσμένους σας για το γάμο σας με μία save-the-date κάρτα, τα προσκλητήρια είναι εκείνα που θα δώσουν ένα πρώτο στίγμα για τη μεγάλη σας μέρα! θα πρέπει, λοιπόν, να αποπνέουν το πνεύμα & το στυλ του γάμου σας!!! πώς μπορεί ένα μικρό κομμάτι χαρτιού & ένας φάκελος να πετύχει κάτι τέτοιο? εδώ ακριβώς ξεκινάει η δυσκολία...

αν είτε εσείς είτε ο μέλλων σύζυγος ασχολείται με τη γραφιστική, τότε είστε από τις τυχερές της παρέας! κατεβάστε ιδέες & δημιουργήστε το δικό σας ένα & μοναδικό προσκλητήριο!
κάτι ανάλογο ισχύει & εάν εσείς, ο μέλλων σύζυγος, ο μπαμπάς σας ή πεθερός σας, ο κουμπάρος σας ή κάποιος κοντινός σας τελοσπάντων έχει τυπογραφείο!

αν πάλι οργανώνετε έναν ανοικτό γάμο με πολυάριθμους καλεσμένους, η καλύτερη λύση είναι να αποτανθείτε σε κάποια φιλανθρωπική οργάνωση ή ίδρυμα (όπως, για παράδειγμα, το χαμόγελο του παιδιού - ψάξτε το στο internet, είμαστε σίγουρες ότι υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές) & να παραγγείλετε από εκεί τα προσκλητήριά σας. μπορεί οι επιλογές σας σε σχέδια να μην είναι τόσο πλούσιες, αλλά κάνετε ταυτόχρονα μία καλή πράξη!!!
τι γίνεται όμως με τις υπόλοιπες από εσάς?


η Νατάσα έκανε έναν κλειστό γάμο με 61 μόνο καλεσμένους, από τους οποίους παρευρεύθηκαν τελικά οι 40. ξεκίνησε την έρευνά της σε απλά τυπογραφεία & τη συνέχισε στα κλασικά καταστήματα με προσκλητήρια & παράδοση χρόνων (είναι αυτά τα δύο - τρία που σας έρχονται στο μυαλό - δεν τα αναφέρουμε, για να μην κάνουμε διαφήμιση). τελικά, κατέληξε σε ένα από τα παραδοσιακά καταστήματα για προσκλητήρια, όχι γιατί ξετρελάθηκε με κάποιο προσκλητήριο, αλλά γιατί δεν έβρισκε κάτι καλύτερο!!! λάθος συναίσθημα... όποτε αισθανθείτε κάτι αντίστοιχο την περίοδο της προετοιμασίας του γάμου σας, μην πάρετε κάποια μη αναστρέψιμη απόφαση! κερδίστε χρόνο & ξανασκεφτείτε το.

δυστυχώς, η Νατάσα είχε ήδη δώσει την παραγγελία της, όταν εντόπισε στο internet το minted, το τελειότερο on-line κατάστημα για γαμήλια προσκλητήρια! τα σχέδια είναι τόσα πολλά που στο τέλος θα πονέσουν τα μάτια σας εάν θελήσετε να τα δείτε όλα. αλλά, μπορείτε να επιλέξετε ανάλογα με το χρώμα ή το στυλ του γάμου σας. & επειδή το τσεκάραμε, μπορείτε να στείλετε την παραγγελία σας & θα σας αποσταλούν με το ταχυδρομείο. τι ευκολία! όσο για το κείμενο ή τη γραμματοσειρά, αυτό θα πρέπει να το αναλάβετε εσείς. γράφετε το κείμενο που επιθυμείτε με την αγαπημένη σας γραμματοσειρά & τους το στέλνετε με την παραγγελία σας! & όχι δεν κάνουμε διαφήμιση! απλά, μας αρέσουν οι πρακτικές & εύκολες λύσεις!!!

όλα τα παραπάνω (& παρακάτω) είναι λίγα μόνο από τα προσκλητήρια που μπορείτε να βρείτε στο minted.


{για την ιστορία, η Νατάσα προσέθεσε κάποιες χαριτωμένες πινελιές στο προσκλητήριό της & το ταίριαξε αρμονικά με το ύφος του γάμου της... επειδή ο γάμος της ήταν αρκετά κλασικός σαν ύφος, αντικατέστησε την κορδέλα με ένα χονδρό στριφτό σατέν κορδόνι σε χρυσαφί απόχρωση, σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι μαμάδες ή οι γιαγιάδες σας για να στερεώνουν τα ρεντώ στο σαλόνι & ζήτησε από ένα γνωστό της καλλιγράφο να γράψει τα ονόματα στους φακέλους με χρυσαφί μαρκαδοράκι. οι φάκελοι ήταν γκρι, για να θυμίζουν τα παλιά & γκρι από τα χρόνια κτίρια του Παρισιού... το αποτέλεσμα, μάλλον, τη δικαίωσε!}