Sep 21, 2012

7 "νόστιμες" συμβουλές για τη "μεγάλη μέρα"


σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας 7 απλές συμβουλές σχετικές με το φαγητό την ημέρα του γάμου σας!

η αλήθεια είναι ότι όσο πιο μικρές ηλικιακά είστε, τόσο λιγότερο ενδιαφέρεστε για το φαγητό που θα σερβίρετε εκείνη την ημέρα. το πιο συνηθισμένο που ακούμε από μέλλουσες νύφες σε αυτές τις περιπτώσεις είναι "δεν έχω ιδέα τι θα έχει ο μπουφές. τα έχουν κανονίσει όλα η μαμά & η πεθερά μου!". αν πάλι είστε λάτρης του φαγητού (όπως εμείς), σίγουρα θέλετε να δώσετε προσοχή σε αυτό το κομμάτι της γαμήλιας δεξίωσής σας.

ξεκινάμε, λοιπόν.

1. διαλέξτε με προσοχή το φαγητό που θα σερβίρετε.





μην διαλέξετε τα πιο περίεργα & ευφάνταστα φαγητά που μπορείτε να σκεφτείτε. δεν είναι ώρα για εντυπωσιασμούς. επιλέξτε απλές γεύσεις που θα είναι αρεστές από τους περισσότερους καλεσμένους σας. έτσι, & όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι από το φαγητό, & η τσέπη σας δεν θα επιβαρυνθεί.







2. ετοιμάστε μία δική σας αγαπημένη συνταγή.


αν έχετε ένα αγαπημένο πιάτο, προσφέρετέ το στους καλεσμένους σας. ακόμη & εάν έχετε μπουφέ, ζητήστε από το catering να ετοιμάσει το αγαπημένο σας πιάτο. αν ο αριθμός των ατόμων το επιτρέπει, γιατί όχι, ετοιμάστε εσείς οι ίδιοι (όχι η νύφη, αλλά η μαμά της, η γιαγιά της, μία θεία που θα προσφερθεί) το αγαπημένο σας πιάτο.


3. εκτυπώστε το μενού.



εξίσου σημαντικό! είτε έχετε μπουφέ είτε καθιστό μενού εκτυπώστε τα πιάτα που θα προσφέρετε. είναι ωραίο οι καλεσμένοι σας να γνωρίζουν τι τρώνε. διαλέξτε μία όμορφη γραμματοσειρά & κάντε την εκτύπωση μόνοι σας. δεν λυπάστε τους σερβιτόρους του μπουφέ που σε ένα βράδυ θα πρέπει να επαναλάβουν τουλάχιστον 200 φορές τι έχει κάθε πιατέλα?




4. προσφέρετε κάποια ορεκτικά μαζί με το welcome drink.



συνηθίζεται μετά την τελετή & πριν τη δεξίωση το ζευγάρι να βγάζει κάποιες φωτογραφίες. αυτό το χρονικό σημείο οι καλεσμένοι μεταφέρονται στο χώρο της δεξίωσης & περιμένουν την είσοδο των νεόνυμφων. φροντίστε να κάνετε τους καλεσμένους σας να περάσουν ευχάριστα προσφέροντάς τους ένα απεριτίφ & μικρούς μεζέδες.




5. δώστε έμφαση στα γλυκά.








στην Ελλάδα ακόμη δεν συνηθίζεται, αλλά μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτή την πεντανόστιμη συνήθεια. στήστε έναν ξεχωριστό μπουφέ με γλυκά & αφήστε τις πιατέλες εκεί σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ. όλοι χρειαζόμαστε ενέργεια, για να χορεύουμε μέχρι πρωίας. & προσφέρετε καφέ μετά το φαγητό! please!!! εκτός κι αν τον μισείτε. μέχρι στιγμής δεν θυμόμαστε να έχουμε πιει καφέ σε κανέναν (ή σχεδόν κανένα) από τους γάμους που έχουμε πάει. μετά το φαγητό όλοι μας δεν θέλουμε ένα καφεδάκι?








6. προσφέρετε κάποια snack την ώρα του πάρτυ.



αν προβλέπεται ο γάμος σας να κρατήσει μέχρι το ξημέρωμα, φροντίστε να υπάρχουν δίσκοι με μικρά snack σε όλη τη διάρκεια του πάρτυ. ενέργεια = χορός = κέφι! το πιο extreme που μας έχουν προσφερει είναι μπολάκια με σουπίτσα! η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο γάμο ο γαμπρός ήταν γνωστός καλοφαγάς.






7. μην παραλείψετε να φάτε!


















η αλήθεια είναι ότι εκείνη την ημέρα το στομάχι σας μπορεί να είναι κόμπος & να μην κατεβαίνει μπουκιά. αλλά, φροντίστε να φάτε. θα χρειαστείτε όσο το δυνατό περισσότερη ενέργεια για το πάρτυ που ακολουθεί.αν έχετε μπουφέ, μπορείτε να ζητήσετε από την κουμπάρα σας ή την αδερφή σας ή την κολλητή σας να σας ετοιμάσει ένα πιατάκι (θα το κάνει με χαρά). αν πάλι έχετε καθιστό μενού, απολαύστε το φαγητό σας & σηκωθείτε μετά για χαιρετούρες. αφήστε που εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε αγχωμένοι/ες. εκμεταλλευτείτε την & απολαύστε το πρώτο σας δείπνο με το/τη σύζυγο.

{all photos found on pinterest}