ξέρατε ότι στην Αμερική, στην Αυστραλία ή ακόμη & στο Ηνωμένο Βασίλειο γίνονται γάμοι όπου όλα τα φαγητά που προσφέρονται ετοιμάζονται από τους συγγενείς ή τους φίλους του ζευγαριου? η συνήθεια αυτή δεν συναντάται σπάνια. το αντίθετο, μάλιστα! κάπως έτσι παντρεύτηκαν οι γιαγιάδες μας & σας.
αν λοιπόν δεν έχετε χρήματα να ξοδέψετε & σκοπεύετε να κάνετε έναν κλειστό γάμο με τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους, σκεφτείτε να ετοιμάσετε ένα απλό δείπνο στο καινούριο σας σπίτι! βρείτε online συνταγές & μοιράστε τες στη μαμά σας, στη γιαγιά σας ή & σε εκείνη τη θεία σας που είναι τόσο καλή μαγείρισσα. σε κάθε οικογένεια υπάρχει μία.
ορίστε! κάναμε την αρχή για εσάς!
{did you know that in the U.S., Australia or even closer in the U.K. there can be wedding receptions where all the offered food is homemade by the relatives or friends of the couple? & that such a habit is not something rare. probably the opposite! this is exactly how our grandmothers (& probably yours) got married.
to help you out, we have already one recipe to share!}
μπαστουνάκια με κασέρι & θυμάρι. εύκολη, γρήγορη & πεντανόστιμη συνταγή. μπορείτε να τα προσφέρετε με καφέ, τσάι ή με ένα ποτήρι κρασί, χειμώνα καλοκαίρι. δοκιμάστε τα & στείλτε μας εντυπώσεις.
θα χρειαστείτε (για 22-24 μπαστουνάκια):
2 φύλλα σφολιάτας (όχι απευθείς από την κατάψυξη. μπορείτε να την αφήσετε το προηγούμενο βράδυ μέσα στο ψυγείο)
λίγο αλεύρι
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα τριμμένο Gruyere ή άλλο σχετικά σκληρό κασέρι της αρεσκείας σας
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
αλευρώστε λίγο την επιφάνεια πάνω στην οποία θα ανοίξετε τα φύλλα σφολιάτας.
χτυπήστε το αυγό με τη μία κουταλιά νερό & αλείψτε τα δύο φύλλα.
ρίξτε πάνω σε κάθε φύλλο 1/4 κούπας παρμεζάνας, 1/2 κούπας Gruyere, 1/2 κουταλάκι θυμάρι, 1/2 κουταλάκι αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
πιέστε ελαφρά τα υλικά, ώστε να ενσωματωθούν στα φύλλα σφολιάτας.
κόψτε τα φύλλα σφολιάτας σε κάθετες λωρίδες & στρίψτε τα.
τοποθετήστε τα με προσοχή σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα.
ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρις ότου αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο χρώμα & φουσκώσουν. γυρίστε τα από την ανάποδή & ψήστε τα για 2 ακόμη λεπτά.
αφήστε τα να κρυώσουν & σερβίρτε τα!
you will need (for 22-24 straws):
preheat the oven to 190 C.
πού βρήκαμε τη συνταγή? στο cupcakesandcashmere.com.
{where did we find the recipe? at cupcakesandcashmere.com.}
αν λοιπόν δεν έχετε χρήματα να ξοδέψετε & σκοπεύετε να κάνετε έναν κλειστό γάμο με τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους, σκεφτείτε να ετοιμάσετε ένα απλό δείπνο στο καινούριο σας σπίτι! βρείτε online συνταγές & μοιράστε τες στη μαμά σας, στη γιαγιά σας ή & σε εκείνη τη θεία σας που είναι τόσο καλή μαγείρισσα. σε κάθε οικογένεια υπάρχει μία.
ορίστε! κάναμε την αρχή για εσάς!
{did you know that in the U.S., Australia or even closer in the U.K. there can be wedding receptions where all the offered food is homemade by the relatives or friends of the couple? & that such a habit is not something rare. probably the opposite! this is exactly how our grandmothers (& probably yours) got married.
so, if you cannot afford a fortune for your wedding dinner & you plan to have a small wedding with just your closest & dearest people, organise a wedding dinner party at your new home! find recipes online & have your mother, grandmother or that aunt of yours, who is such an excellent cook, prepare the dishes. there must be at least one super talented aunt in each family.
to help you out, we have already one recipe to share!}
μπαστουνάκια με κασέρι & θυμάρι. εύκολη, γρήγορη & πεντανόστιμη συνταγή. μπορείτε να τα προσφέρετε με καφέ, τσάι ή με ένα ποτήρι κρασί, χειμώνα καλοκαίρι. δοκιμάστε τα & στείλτε μας εντυπώσεις.
θα χρειαστείτε (για 22-24 μπαστουνάκια):
2 φύλλα σφολιάτας (όχι απευθείς από την κατάψυξη. μπορείτε να την αφήσετε το προηγούμενο βράδυ μέσα στο ψυγείο)
λίγο αλεύρι
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλιά της σούπας νερό
1/2 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
1 κούπα τριμμένο Gruyere ή άλλο σχετικά σκληρό κασέρι της αρεσκείας σας
1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
προθερμάνετε το φούρνο στους 190 C.
αλευρώστε λίγο την επιφάνεια πάνω στην οποία θα ανοίξετε τα φύλλα σφολιάτας.
χτυπήστε το αυγό με τη μία κουταλιά νερό & αλείψτε τα δύο φύλλα.
ρίξτε πάνω σε κάθε φύλλο 1/4 κούπας παρμεζάνας, 1/2 κούπας Gruyere, 1/2 κουταλάκι θυμάρι, 1/2 κουταλάκι αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
πιέστε ελαφρά τα υλικά, ώστε να ενσωματωθούν στα φύλλα σφολιάτας.
κόψτε τα φύλλα σφολιάτας σε κάθετες λωρίδες & στρίψτε τα.
τοποθετήστε τα με προσοχή σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχετε τοποθετήσει λαδόκολλα.
ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρις ότου αποκτήσουν ένα ομοιόμορφο χρώμα & φουσκώσουν. γυρίστε τα από την ανάποδή & ψήστε τα για 2 ακόμη λεπτά.
αφήστε τα να κρυώσουν & σερβίρτε τα!
{cheese straws. an easy to make, super quick & delicious recipe. you could offer them with coffee, tea or a glass of wine all year long. give them a try & send us your comments.
you will need (for 22-24 straws):
2 sheets frozen puff pastry (defrosted overnight in the refrigerator)
some flour
1 extra-large egg
1 tablespoon water
1/2 cup freshly grated Parmesan
1 cup finely grated Gruyere
1 teaspoon minced fresh thyme leaves
1 teaspoon salt
freshly ground black pepper
preheat the oven to 190 C.
pour some flour on the board on which you will spread the sheets of puff pastry.
beat the egg with 1 tablespoon of water & brush the pastry.
sprinkle each sheet with 1/4 cup of grated parmesan, 1/2 cup of grated Gruyere, 1/2 teaspoon of thyme, 1/2 teaspoon of salt & some pepper.
lightly press the flavourings into the pastry.
cut each sheet into strips & twist them.
lay them on a baking sheet lined with parchment paper.
bake them for 10-15 minutes or until lightly browned & puffed.
turn them over & bake them for 2 more minutes.
cool, serve & enjoy them!}
πού βρήκαμε τη συνταγή? στο cupcakesandcashmere.com.
{where did we find the recipe? at cupcakesandcashmere.com.}